Inpakstress?

Leestijd: 2 minuten

Voordat Maxe geboren was, kon ik al weken voordat de vakantie begon genieten van de voorpret en het inpakken van mijn koffer! Jawel, je leest het goed: Al ruim voordat we op vakantie gingen lag mijn koffer in de logeerkamer klaar en pakte ik hem beetje bij beetje in. Van inpakstress had ik geen last!

Nu zou je denken dat deze eigenschap goed van pas komt sinds Maxe er is, maar niets is minder waar! Inpakken gebeurt nu op echt het allerlaatste moment en iedere keer neem ik mijzelf weer voor om eens een handig lijstje te maken zodat het de volgende keer makkelijk wordt… Toch ga ik de avond voordat we op vakantie gaan, standaard te laat naar bed en word ik ‘s morgens wakker met een hele lijst aan ‘niet vergeten’ op mijn arm geschreven (bij gebrek aan papier naast mijn bed).

Ik ga op vakantie met mijn kindje en neem mee..

Maar nu is het dan zover: Het lijstje is af! Geen lijstje die ik op het laatste moment heb samengesteld omdat ik morgen al op vakantie ga en waarvan ik achteraf denk: ‘Aiiiii, dit ben ik vergeten’. Maar een lijstje waar ik zorgvuldig over nagedacht heb!

Op vakantie gaan met een kleintje is echt wat anders dan toen je nog met zijn tweetjes ging. Waar je vroeger misschien dacht dat het fijn was om een vroege vlucht te nemen zodat je de hele dag op je bestemming had, raad ik je nu aan om naar vluchten te zoeken waarbij je de slaap van je kindje niet verstoort. Bijvoorbeeld doordat de vlucht precies tijdens een slaapje valt, of juist precies ervoor of erna. Is het echt niet mogelijk om rekening te houden met de slaap van je kindje? Dan is dit natuurlijk geen ramp: Zorg voor een vroege bedtijd en hou de dag erna je gebruikelijke ritme weer aan. Zo beginnen jij en je kindje uitgerust aan de vakantie! Fijne vakantie!

Handbagage

Voor in je koffer