Mijn eigen Whatsappcommunity!

Leestijd: 2 minuten

Vandaag is mijn eigen Whatsappcommunity ‘Project SlaapTips’ gelanceerd. Een uniek project want nog geen andere slaapcoach in Nederland heeft dit!

Project SlaapTips

In deze Whatsappcommunity ontvang je een aantal keer per week via Whatsapp handige tips voor de slaap van je kindje. Berichtjes worden afgewisseld met korte videoboodschappen om je te helpen bij alledaagse situaties met betrekking tot slaap die voor iedere ouder herkenbaar zijn.
Je deelname aan deze whatsappcommunity is geheel anoniem (niemand ziet dus jouw naam en telefoonnummer behalve ik) en daarnaast helemaal gratis!

De eerste tip!

De eerste tip is er vandaag al uitgegaan! En omdat dit de eerste tip was, deel ik hem ook nog eens in deze blog:

Wordt jouw kindje regelmatig (te) vroeg wakker? Dan heb je een grote kans dat dit aan de wakkertijd tussen het middagslaapje en de avond ligt.

Bij een te lange wakkertijd gaat je kindje oververmoeid naar bed en als kindjes oververmoeid zijn, maken zij teveel stresshormonen zoals adrenaline en cortisol aan. Dit zorgt ervoor dat kindjes niet goed in hun diepe slaap kunnen komen en vroeg wakker worden.

Vroeg wakker worden kan echter ook veroorzaakt worden door een te korte wakkertijd voor bedtijd. Je kindje bouwt hierdoor te weinig slaapdruk op, waardoor hij misschien wel goed in slaap valt, maar na een korte nacht weer fit genoeg is om op te staan. Tevens kan een te korte wakkertijd ervoor zorgen dat je kind midden in de nacht vrolijk kletsend in zijn bedje ligt en pas na een uur weer in slaap valt.

Hou daarom de volgende richtlijnen aan:
8 maanden tot +/- 2 jaar: 4 uur
2 tot 2,5 jaar: 4,5 uur
2,5 jaar en ouder: 5 uur
Let op: Vanaf 2 jaar kan het nodig zijn om het middagslaapje in te korten.

Wil jij tips zoals deze ook ontvangen?

Zorg dat jij vanaf NU geen enkele tip mist en meld je direct aan via deze link: https://chat.whatsapp.com/Fwi66zzwHXh60obd50HN8h