Project SlaapTips

In mijn unieke Whatsappcommunity Project SlaapTips ontvang je een aantal keer per week handige tips voor de slaap van je kindje! Korte berichtjes afgewisseld met videoboodschappen om je te helpen bij alledaagse situaties met betrekking tot slaap die voor iedere ouder herkenbaar zijn!

Deelname aan deze Whatsappcommunity is helemaal gratis en anoniem (niemand ziet dus jouw naam en telefoonnummer behalve ik). 

Veelgestelde vragen

Voor ouders en opvoeders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar.

Dit verschilt per week. Het kan de ene week drie keer zijn en de andere week twee tot maximaal vier berichtjes per week.

Nee, dat kan niet. Ik ben de enige die een berichtje kan versturen in de groep. Dit zorgt ervoor dat je geen ‘overkill’ aan berichten en vragen van andere deelnemers krijgt in deze groep. Als je een vraag hebt, kun je mij wel persoonlijk een whatsappje sturen.

Ja zeker! Dit zorgt ervoor dat de Whatsappcommunity een plek wordt waarin alle vragen die jij als ouder hebt over de slaap van je kindje behandeld worden! Je kunt vragen insturen door mij een priveberichtje te sturen, via instagram: @projectslaap of via de mail: judith@projectslaap.nl.

In de Whatsappcommunity geef ik tips voor zowel pasgeboren baby’s als voor peuters van 3 jaar. Als jij een kindje van 3 hebt, is de tip voor een pasgeboren baby niet relevant. Maar ik wissel de berichten zo af dat als ik de ene dag een berichtje voor een peuter heb geplaatst, ik daarna weer een berichtje plaats die voor iedereen interessant is.

Dat ligt aan de uitdaging waar je met je kindje tegen aanloopt. Je kunt de tips uit deze community zien als tips die je meteen in de praktijk kunt uitvoeren. Soms zorgt dit er voor dat een kindje ineens veel beter gaat doorslapen, omdat je n.a.v. de tip bijv. je wakkertijd aanpast. Maar als je kindje nog niet zelfstandig in slaap valt, dan heb je hiervoor meer begeleiding nodig.

Leestijd: 2 minuten

Vandaag is mijn eigen Whatsappcommunity ‘Project SlaapTips’ gelanceerd. Een uniek project want nog geen andere slaapcoach in Nederland heeft dit!

Project SlaapTips

In deze Whatsappcommunity ontvang je een aantal keer per week via Whatsapp handige tips voor de slaap van je kindje. Berichtjes worden afgewisseld met korte videoboodschappen om je te helpen bij alledaagse situaties met betrekking tot slaap die voor iedere ouder herkenbaar zijn.
Je deelname aan deze whatsappcommunity is geheel anoniem (niemand ziet dus jouw naam en telefoonnummer behalve ik) en daarnaast helemaal gratis!

De eerste tip!

De eerste tip is er vandaag al uitgegaan! En omdat dit de eerste tip was, deel ik hem ook nog eens in deze blog:

Wordt jouw kindje regelmatig (te) vroeg wakker? Dan heb je een grote kans dat dit aan de wakkertijd tussen het middagslaapje en de avond ligt.

Bij een te lange wakkertijd gaat je kindje oververmoeid naar bed en als kindjes oververmoeid zijn, maken zij teveel stresshormonen zoals adrenaline en cortisol aan. Dit zorgt ervoor dat kindjes niet goed in hun diepe slaap kunnen komen en vroeg wakker worden.

Vroeg wakker worden kan echter ook veroorzaakt worden door een te korte wakkertijd voor bedtijd. Je kindje bouwt hierdoor te weinig slaapdruk op, waardoor hij misschien wel goed in slaap valt, maar na een korte nacht weer fit genoeg is om op te staan. Tevens kan een te korte wakkertijd ervoor zorgen dat je kind midden in de nacht vrolijk kletsend in zijn bedje ligt en pas na een uur weer in slaap valt.

Hou daarom de volgende richtlijnen aan:
8 maanden tot +/- 2 jaar: 4 uur
2 tot 2,5 jaar: 4,5 uur
2,5 jaar en ouder: 5 uur
Let op: Vanaf 2 jaar kan het nodig zijn om het middagslaapje in te korten.

Wil jij tips zoals deze ook ontvangen?

Zorg dat jij vanaf NU geen enkele tip mist en meld je direct aan via deze link: https://chat.whatsapp.com/Fwi66zzwHXh60obd50HN8h