Mijn werkwijze

Leestijd: 3 minuten

Met Project Slaap bied ik baby- en kinderslaapcoaching aan door heel Nederland en zelfs daarbuiten! De meest gestelde vraag na ‘Weet je zeker dat je ons kan helpen?’ is dan ook: ‘Hoe ga je te werk?’

Over het algemeen vindt al het contact dat je met mij hebt plaats via videomeetings via Teams. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goed werkende internetverbinding. Nadat je hebt besloten dat je eens vrijblijvend kennis wilt maken boek je een gratis kennismakingsgesprek via mijn website. Je ontvangt dan van mij een teams-uitnodiging en op de afgesproken datum en tijd vindt onze eerste videomeeting plaats.

Het gratis kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek van ongeveer een kwartier vertel je mij tegen welke uitdagingen je aanloopt met betrekking tot de slaap van je kindje. We bespreken wat er gebeurt, wat je dan doet en waar je precies hulp bij wilt. Daarnaast vertel ik jou tijdens dit gesprek wie ik ben en hoe ik jullie kan helpen.
Dit gesprek is helemaal gratis en vrijblijvend! Indien je besluit om van een van mijn diensten gebruik te gaan maken leg je namelijk de slaap van jouw allergrootste bezit, namelijk je kindje, in mijn handen en daarom vind ik het heel belangrijk dat je vertrouwen in mij als slaapcoach hebt. Tijdens dit gesprek komt ook naar voren met welke dienst ik jou het beste kan helpen:

Persoonlijke trajecten

Een persoonlijk traject start met het invullen van een uitgebreid intakeformulier via mijn website. Op basis van de informatie die hierin staat schrijf ik een compleet en persoonlijk slaapplan voor jouw kind welke is gebaseerd op dit intakeformulier en de door jullie gestelde doelen.

Vervolgens vindt het videoconsult plaats. Tijdens dit consult geef ik jou een uitgebreide analyse van de slaapproblemen van jouw kindje, nemen we het slaapplan stap voor stap door en heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen. Na dit videoconsult ontvang je het slaapplan uiteraard ook per email.

Tijdens het traject, dat (afhankelijk van de gekozen slaaptrainmethode) zo een 2 tot 3 weken duurt hou je (dagelijks) een slaaplog bij. Op deze logs ontvang je van mij feedback zodat je mijn tips de volgende dag direct in de praktijk kunt brengen. Ook plannen we tijdens het traject (m.u.v. het basistraject) een videogesprek om de voortgang te bespreken en om al je vragen door te nemen. Uiteraard wordt dit traject na afloop geëvalueerd met een videogesprek waarbij je tips en routines krijgt zodat je ook na het traject vol vertrouwen verder kunt met de slaap van je kindje.

Bij mijn diensten heb je wellicht al gezien dat ik drie verschillende trajecten aanbied. Hieronder vind je samengevat welke diensten deze trajecten bevatten:

Soms blijkt uit een gratis kennismakingsgesprek  dat een persoonlijk traject niet nodig is. Bijvoorbeeld omdat je kindje al wel zelfstandig in slaap kan vallen maar omdat je er bijvoorbeeld niet helemaal uitkomt met het ritme. In dit geval boek je een Videoconsult.

Een los videoconsult ziet er als volgt uit:

  • Voorafgaand aan het videoconsult vul je een uitgebreid intakeformulier in
  • Je houdt twee dagen voorafgaan aan het consult een slaaplog bij
  • Tijdens het videoconsult van 1 uur ontvangen je persoonlijk advies gebaseerd op het intakeformulier en de slaaplogs om het slaapgedrag van je kindje te verbeteren
  • Je krijgt antwoord op alle vragen die je hebt omtrent de slaap van je kindje.

Je kunt dit videoconsult daarnaast ook opvolgen met twee dagen feedback. Hiervoor houd je na het videoconsult twee dagen een slaaplog bij en ontvang je op deze twee dagen een mail met feedback op de slaaplogs en antwoorden op de vragen die je nog hebt.

Gaat alles dan volledig online?

Over het algemeen wel ja! Al onze gesprekken vinden plaats via beeldbellen en de mail en daardoor kan ik dus over de hele wereld mensen helpen! Dus ook als jij samen met je gezin naar Canada verhuisd bent of aan de andere kant van het land woont. Overigens kom ik soms wel bij mensen thuis: misschien vind jij het wel veel fijner om een slaapplan face to face te bespreken, geef dit dan gewoon aan tijdens het kennismakingsgesprek en dan vinden we daar samen een passende oplossing voor.

Heb jij na aanleiding van deze uitleg nog vragen? Boek direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en ik beantwoord al je vragen!