Over Judith

Sinds de geboorte van onze dochter Maxe had ik maar één doel: haar zo snel mogelijk laten doorslapen. Ik gebruikte het boek ‘De tevreden baby’ als leidraad en na 7 weken hoefde ik er ’s nachts niet meer uit (op een avondvoeding om 22.30 na) en sliep ze overdag in haar eigen bed. Het klinkt als een succesverhaal en tot 6 maanden was Maxe een voorbeeldige slaper: zowel overdag als ’s nachts sliep ze veel en goed en hoefden we er weinig aan te doen.

Van de één op de andere dag veranderde dit en werd ze ’s morgens heel vroeg wakker, duurde haar middagslaapje nog maar 45 minuten en viel ze ’s avonds ook niet meer gemakkelijk in slaap. Wat bleek: haar wakkertijden waren veel te kort, waardoor ze niet moe genoeg was voor een volledig herstellend middagslaapje met als gevolg oververmoeidheid bij bedtijd. Daarnaast was het inmiddels ook tijd om te stoppen met het derde slaapje. Doordat Maxe altijd zo goed sliep had ik echter nog nooit van wakkertijden gehoord en waarom zou ze moeten stoppen met het derde slaapje als het middagslaapje zo kort was? Het werd mij na het contact met een slaapcoach allemaal duidelijk en vanaf dat moment ben ik mij helemaal gaan verdiepen in de slaap van baby’s.

Om mij heen merkte ik steeds vaker dat ouders tegen de uitdaging aanliepen om hun kindje goed te laten slapen en stoeiden met een goed ritme overdag. Ik deelde de kennis die ik had opgedaan en merkte zelf dat ik nog meer over slaap wilde weten en hier misschien zelfs wel mijn werk van wilde maken. Na het lezen van brochures van verschillende slaapcoachopleidingen heb ik gekozen voor de opleiding tot slaapcoach bij ‘Baby Sleep Consultant Training’ in Nieuw-Zeeland. Wat mij aansprak aan deze opleiding was de diversiteit aan slaapcoachingtechnieken die je leert. Zo weet ik nu alles van technieken waarbij je je kindje zo min mogelijk laat huilen tot technieken waarbij je je kindje onder veilige omstandigheden wat langer laat huilen en hiermee kan ik inspelen op jullie wensen en behoeftes. Na het succesvol afronden van mijn studie, was het dan zover en ben ik van mijn hobby mijn beroep gaan maken: Project Slaap!

Benieuwd naar mijn werkwijze? Lees dan deze blog!

Wat kun je van mij en onze samenwerking verwachten?

  • Meer slaap, rust en regelmaat voor jouw gezin
  • Een persoonlijke aanpak met contactmomenten gedurende het hele traject
  • Een slaapplan opgesteld op basis van jouw wensen en doelen
  • Een duidelijke uitleg voor elke situatie, zodat je precies weet wat je in welke situatie moet doen.
  • Een routine die is afgestemd op basis van de behoeften van je kindje én die rekening houdt met jouw wensen
  • Twee weken lang feedback op de dagelijkse slaaplogs van je kindje
  • Routines voor de komende maanden, zodat je ook na het traject vol vertrouwen verder kunt met de slaap van je kindje